Dr Aimée Arits

Maak afspraak

  • Curriculum vitae
  • Lidmaatschappen

Aimee Arits (Maaseik ° 1982) beëindigde haar studies geneeskunde in 2007 aan de Universiteit Maastricht. In 2008 begon ze op de afdeling dermatologie in het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) met een promotie-onderzoek naar behandeling van de oppervlakkige vorm van het basaalcelcarcinoom. Vervolgens startte ze in 2009 aldaar haar opleiding tot dermatoloog, die ze in 2014 beëindigde. Tijdens deze opleiding promoveerde zij op het proefschrift getiteld ‘superficial basal cell carcinoma in the spotlight’ (2013). Ze won verschillende wetenschappelijke prijzen met de gepubliceerde resultaten uit haar proefschrift.

Gedurende haar hele opleiding ging haar specifieke aandacht uit naar de dermato-oncologie en dermato-chirurgie. Van 2009 tot 2013 volgde zij in dit kader ook een opleiding tot chirurg in de Mohs micrografische chirurgie op de afdeling dermatologie in het MUMC+.

Aangezien ze opgeleid werd door prof. Dr. P. Steijlen, hoogleraar in de genetische dermatologie heeft ze ook in deze subspecialisatie veel ervaring opgedaan.

In januari 2008 behaalde zij haar Brevet acute geneeskunde en was ze tussen januari 2008 en oktober 2014 deeltijds werkzaam als spoedarts in het Ziekenhuis Oost Limburg te Genk.

Meteen na haar opleiding werd ze aangenomen als staflid binnen de vakgroep dermatologie van het MUMC+ met als perifere uitvalsbasis het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. Momenteel werkt zij drie dagen per week als dermatoloog in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven  en 2 dagen in de dermatologie-praktijk in Maaseik. Deze afwisseling vindt ze zeer boeiend.

In de dermatologie-praktijk in Maaseik gaat haar aandacht uit naar de algemene dermatologie, de dermato-oncologie en dermato-chirurgie. Verder heeft ze door haar opleiding ook bijzondere interesse in de erfelijke huidaandoeningen. In het Catharinaziekenhuis neemt ze daarbij de Mohs micrografische chirurgie en de lasertherapie voor haar rekening. Zij leidt jonge artsen op tot dermatoloog en is mentor van geneeskunde studenten. Als hoofdonderzoeker op de afdeling dermatologie in het Catharinaziekenhuis is zij nog steeds nauw verbonden bij de opzet, ontwikkeling en publicatie van wetenschappelijk onderzoek. De lijst met publicaties kunt u terugvinden via https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov.

Dr. Arits is geaccrediteerd, dwz. dat ze up to date blijft door middel van continue nascholing.